Friday, April 19, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

Biology MCQ For WBCS Prelims and Mains P3


21. Enzymes speed up biochemical reactions by
(A) Increasing the temperature of the reaction.
(B) Lowering the activation energy of the reaction.
(C) Increasing the activation energy of the reaction.
(D) Lowering the temperature of the reaction.
Correct Answer: [B] Lowering the activation energy of the reaction..


22. A red rose, when seen in the green light, appears
(A) White in color
(B) Black in color
(C) Red in color
(D) Green in color.
Correct Answer: [B] Black in color.


23. Birds differ from a bat in the absence of
(A) Trachea
(B) Diaphragm
(C) Warmblood
(D) Four-chambered heart.
Correct Answer: [B] Diaphragm.


24. Iodine is administered to patients suffering from
(A) Ricket
(B) Rheumatism
(C) Goiter
(D) Night blindness.
Correct Answer: [C] Goiter.


25. one of the following is the natural auxin?
(A) 2,4-D
(B) IBA
(C) NAA
(D) IAA.
Correct Answer: [D] IAA..


26. A viral disease is
(A) Typhoid
(B) Yellow Fever
(C) Cancer
(D) Leukemia.
Correct Answer: [B] Yellow Fever.


27. Xylem tissue mainly concerned with the
(A) Storage of prepared foods plants.
(B) Transport of enzymes in plants.
(C) Photosynthesis of plants.
(D) Transport of water and mineral nutrients in plants.
Correct Answer: [D] Transport of water and mineral nutrients in plants..


28. Which of the following is an infectious bacterial disease?
(A) Influenza
(B) Measles
(C) Conjunctivitis
(D) Diphtheria.
Correct Answer: [D] Diphtheria..


29. The disease caused due to lack of ADH
(A) Grave's disease
(B) Cushing's disease
(C) Diabetes insipidus
(D) Diabetes mellitus.
Correct Answer: [C] Diabetes insipidus.


30. Loop of Henle lies in the
(A) Renal Pelvis
(B) Ureter
(C) Cortex
(D) Medulla.
Correct Answer: [D] Medulla..



0 Comments:

Post a Comment

WBCS Prelims and Mains App