Thursday, June 20, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

Basic Computer MCQ Questions and Answers with PDF Download P1


1. .______ offers services such as search capabilities, e-,mail, news,stock price, weather information, sports and entertainment.
(A) Hostel
(B) Portal
(C) Article
(D) Newspaper
[MPPSC - 2018]
Correct Answer: [B] Portal.


2. .A ‘menu’ contains a list of
(A) data
(B) objects
(C) reports
(D) commands
[MPPSC - 2013]
Correct Answer: [D] commands.


3. .Choose the smallest memory size unit.
(A) KB
(B) MB
(C) GB
(D) TB
[MPPSC - 2015]
Correct Answer: [A] KB.


4. .DuckDuckGo is a
(A) Search engine
(B) Web browser
(C) Virus
(D) News Web site
[MPPSC - 2017]
Correct Answer: [A] Search engine.


5. .Ethernet is an example of
(A) MAN
(B) LAN
(C) WAN
(D) Wi-Fi
[MPPSC - 2017]
Correct Answer: [B] LAN.


6. .Firewall is used in communication network/system for protection from
(A) Unauthorized attack
(B) data driven attack
(C) Fire attack
(D) virus attack
[MPPSC - 2014]
Correct Answer: [A] Unauthorized attack.


7. .How many bits are there in one byte?
(A) 2
(B) 8
(C) 10
(D) 16
[MPPSC - 2015]
Correct Answer: [B] 8.


8. .In the context of computer security, crackers are also known as
(A) Black hat hackers
(B) White hat hackers
(C) Elite hackers
(D) Script kiddie
[MPPSC - 2017]
Correct Answer: [A] Black hat hackers.


9. .One byte has
(A) 8-bits
(B) 16-bits
(C) 32-bits
(D) 64-bits
[MPPSC - 2014]
Correct Answer: [A] 8-bits.


10. .Who is considered as the inventor of WWW-World Wide Web?
(A) Edward kasner
(B) bill gates
(C) tim-berners-lee
(D) vinod dham
[MPPSC - 2013]
Correct Answer: [C] tim-berners-lee.



0 Comments:

Post a Comment

WBCS Prelims and Mains App