Thursday, June 20, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

BASIC COMPUTER QUESTION FOR INTERVIEW AND COMPETITIVE EXAM P2


11. 1024 kilobytes are equal to
(A) 1 megabyte
(B) 1 gigabytes
(C) 10 kilobytes
(D) 1024 bytes
[MPPSC - 2016]
Correct Answer: [A] 1 megabyte.


12. A modem converts
(A) Analog signals into digital signals
(B) Digital signals into analog signals
(C) Both (A) and (B)
(D) None of the above
[MPPSC - 2017]
Correct Answer: [C] Both (A) and (B).


13. Am intentionally disruptive software that spreads from computer tocomputer is known as
(A) search engine
(B) chat software
(C) e-mail
(D) virus
[MPPSC - 2018]
Correct Answer: [D] virus.


14. Binary language consists of how many digits?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 16
[MPPSC - 2015]
Correct Answer: [A] 2.


15. FTP stands for
(A) file translate protocol
(B) file transit protocol
(C) file tying protocol
(D) file transfer protocol
[MPPSC - 2014]
Correct Answer: [D] file transfer protocol.


16. Junk e-mail is also called
(A) spoof
(B) spool
(C) sniffer script
(D) spam
[MPPSC - 2013]
Correct Answer: [D] spam.


17. Slowest Internet connection service is
(A) digital subscriber line
(B) dial up service
(C) leased line
(D) cable modem
[MPPSC - 2014]
Correct Answer: [B] dial up service.


18. SMPS stands for
(A) switched mode power supply
(B) start mode power supply
(C) signal mode power supply
(D) store mode power supply
[MPPSC - 2014]
Correct Answer: [A] switched mode power supply.


19. The basic unit of Excel spreadsheet where we enter data is known as
(A) tab
(B) box
(C) cell
(D) none of these
[MPPSC - 2016]
Correct Answer: [C] cell.


20. The collection of linked information residing on computers which isavailable through internet is called
(A) Web Server
(B) Web Store
(C) World Wide Web
(D) Web Information
[MPPSC - 2018]
Correct Answer: [C] World Wide Web.



0 Comments:

Post a Comment

WBCS Prelims and Mains App