Thursday, June 20, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

COMPUTER QUESTION FOR COMPETITIVE EXAMS WITH ANSWER P3



1. The first page that you normally view at a website is its
(A) first page
(B) banner page
(C) home page
(D) master page
[MPPSC - 2015]

Correct Answer: [C] home page.

22. The place where accessories are connected in a computer is known as
(A) bus
(B) zip
(C) port
(D) ring
[MPPSC - 2015]

Correct Answer: [C] port.

23. The service of the Internet that provides ‘audio’ and ‘video’ conversation is called
(A) video conferencing
(B) video chat
(C) chat
(D) e-mail
[MPPSC - 2017]

Correct Answer: [A] video conferencing.

24. The term _____ refers to an individual, who breaks into computer systems without authorization deliberately deface Web sites for fraudulent purpose.
(A) cracker
(B) attacker
(C) white hat
(D) hacker
[MPPSC - 2018]

Correct Answer: [A] cracker .

25. The word ‘spam’ is related to which subject?
(A) music
(B) sports
(C) computer
(D) arts
[MPPSC - 2016]

Correct Answer: [C] computer.

26. What are the two parts of the E-mail address?
(A) signature and password
(B) user name and domain address
(C) user name and home address
(D) legal name and phone number
[MPPSC - 2013]

Correct Answer: [B] user name and domain address .

27. What is the full form of HTTP?
(A) Hypertool Transfer Program
(B) Hypertool Transfer Protocol
(C) Hypertext Transfer Program
(D) Hypertext Transfer Protocol
[MPPSC - 2016]

Correct Answer: [D] Hypertext Transfer Protocol.

28. What is the virus that spreads in a computer?
(A) ant
(B) system software
(C) hardware
(D) computer program
[MPPSC - 2016]

Correct Answer: [D] computer program.

29. When customers of a Web site are unable to access it due to flooding of fake network traffic, it is known as
(A) cracking
(B) denial of service attack
(C) virus
(D) Trojan horse
[MPPSC - 2018]

Correct Answer: [B] denial of service attack.

30. Which of the following acronyms is normally used to describe unsolicited junk e-mails?
(A) JAM
(B) SPAM
(C) CRAM
(D) DRAM
[MPPSC - 2018]

Correct Answer: [B] SPAM.


0 Comments:

Post a Comment

Download Apps

 Download Apps on Google Play