Thursday, June 20, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

BASIC OF COMPUTER MCQ WITH ANSWER | PDF DOWNLOAD P4



31. Which of the following are the two essential features of cybercrime?
(A) Hardware and software
(B) Hackers and crackers
(C) Computer technology as modus operandi and intangibility of the environment
(D) Offender computer skills and victim ignorance of computer technology.
[MPPSC - 2018]

Correct Answer: [D] Offender computer skills and victim ignorance of computer technology.

32. Which of the following devices is compulsory for video conferencing?
(A) webcam
(B) mouse
(C) printer
(D) scanner.
[MPPSC - 2016]

Correct Answer: [A] webcam.

33. Which of the following is a connecting device?
(A) Switch
(B) Hub
(C) Router
(D) All of the above.
[MPPSC - 2014]

Correct Answer: [B] all of these.

34. Which of the following is a search engine?
(A) Cookies
(B) Packets
(C) Baidu
(D) None of the above.
[MPPSC - 2016]

Correct Answer: [C] Baidu.

35. Which of the following is not computer hardware?
(A) monitor
(B) excel
(C) mouse
(D) printer.
[MPPSC - 2013]

Correct Answer: [B] excel.

36. Which of the following is not a computer language?
(A) JAVA
(B) Paint Brush
(C) Basic
(D) C++
[MPPSC - 2015]

Correct Answer: [B] Paint Brush.

37. Which of the following is not a Web browser?
(A) Vivaldi
(B) Mozilla Firefox
(C) Opera
(D) Google Apps.
[MPPSC - 2017]

Correct Answer: [D] Google Apps.

38. Which of the following is not an essential component required for video-conferencing system?
(A) Telephone
(B) Microphone
(C) Video camera
(D) Display Device.
[MPPSC - 2018]

Correct Answer: [A] Telephone .

39. Which of the following is the largest, fastest and costliest computer?
(A) Laptop
(B) Notebook
(C) Personal computer
(D) Super computer.
[MPPSC - 2015]

Correct Answer: [D] Super computer.

40. Which of the following works is not done by computer?
(A) understanding
(B) outputting
(C) computing
(D) processing
[MPPSC - 2015]

Correct Answer: [A] understanding.


0 Comments:

Post a Comment

Download Apps

 Download Apps on Google Play