Thursday, May 16, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

RRB NTPC, Group D Practice Sets For 2019 P10



91. Statements followed by some conclusions are given below.
Statements:
                     A. Confusion causes mental tension.
                     B. Mental tension causes anxiety.
Conclusions:
                      I. Anxiety is a disease.
                     II. Confusion leads to anxiety.

Find which of the given conclusions logically follow from the given statements.
(A) Both I and II follow.
(B) Neither I nor II follows.
(C) Only conclusion I follows.
(D) Only conclusion II follows.
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] Only conclusion II follows.

92. If `Mango, Lemon, and Melon are fruits' is written as 439516; 'Mango and Lemon are yellow' is 04396 and 'Melon is green' is 857, which digit represents 'Melon'?
(A) 7
(B) 8
(C) 5
(D) Cannot be determined
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] 5.

93. Find the missing (?) in the series AlQ, BJR, CKS, DLT,? , .........
(A) ENV
(B) EMU
(C) ENU
(D) ElvIV
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [B] EMU.

94. Sanjay and Jacob start running in opposite directions from the same point at speeds of 7m/s and 5m/s. After 42 minutes, how far would they be from each other?
(A) 8.4 km
(B) 69.5 km
(C) 30.24 km
(D) 504 km
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] 30.24 km.

95. Which country has joined as the 144th member of the WTO in 2015?
(A) Join
(B) Afghanistan
(C) Philippines
(D) Liberia
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [B] Afghanistan.

96. Find the difference between compound interest and simple interest on 5000 for 2 years at 8% p.a payable annually.
(A) 57
(B) 84
(C) 45
(D) 32
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] 32.

97. Solve: 12-[26-{2+5x(6-3)}]
(A) 7
(B) 8
(C) 2
(D) 3
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] 3.

98. Abdul prepared 42 liters of medicine and filled it in bottles of 280 ml each. Find how many bottles would be required?
(A) 150
(B) 300
(C) 15
(D) 1500
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] 150.

99. The LCM of two consecutive even numbers is 144, find the numbers?
(A) 18 and 20
(B) 22 and 24
(C) 16 and 18
(D) 14 and 16
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] 16 and 18.

100. The Dibru-Saikhowa, Nameri and Orang National Park are all found in which State?
(A) Arunachal Pradesh
(B) Uttarakhand
(C) Andhra Pradesh
(D) Assam
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] Assam.


0 Comments:

Post a Comment

WBCS Prelims and Mains App