Thursday, May 16, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

RRB Group D, NTPC MCQs with Solution P9



"81. If H2O : Hydrogen. then KOH
(A) Potassium
(B) Krypton
(C) Cobalt
(D) Phosphorous
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [A] Potassium.

82.

(A) 26/45
(B) 45/13
(C) 45/26
(D) 13/45
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [A] 26/45.

83. Zero degree centigrade is equal to what degree Fahrenheit?
(A) 34°F
(B) 32°F
(C) 100°F
(D) 30°F
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [B] 32°F.

84. If SHELF is FURYS, then ZEBRA is
(A) NROEM
(B) MROEN
(C) NRMEO
(D) MRNEO
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [B] MROEN.

85. What is the normal resting heart rate range for adults (beats/min)?
(A) 120 to 180
(B) 75 to 120
(C) 60 to 100
(D) 50 to 80
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [C] 60 to 100.

86. Q's father is B's son-in-law. C is Q's sister and the daughter of P. P is the maternal aunt of D. How is P related to B?
(A) Grandson
(B) Granddaughter
(C) Son
(D) Daughter
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [D] Daughter.

87. Who was the first woman to reach the summit of Mt. Everest?
(A) .Arunima Sinha
(B) Premlata Agarwal
(C) Bachendri Pal
(D) Junko Tabei
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [D] Junko Tabei.

88. 6 carpenters make 96 windows in 16 days. If 8 carpenters work for 4 days how many windows will they make?
(A) 36
(B) 32
(C) 16
(D) 28
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [B] 32.

89. A factory produced 18,58,509 cassettes in the month of January, 7623 more cassettes in the month of February and owing to short supply of electricity produced 25,838 less cassettes in March than in February. Find the total production in all?
(A) 55,64,935
(B) 56,08.988
(C) 55,57,312
(D) 59.83,245
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [A] 55,64,935.

90. What is Makar Sankranti?
(A) Kite festival
(B) Puppet show
(C) Lunar eclipse
(D) Harvesting festival
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [D] Harvesting festival.

0 Comments:

Post a Comment

WBCS Prelims and Mains App