Sunday, May 12, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

Railway Recruitment Board (RRB) NTPC Exam Paper of 02-04-2016 2nd Shift P3



21. Below are given statements. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with the commonly known facts and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements.
Statements: 
                     I. All rats are hills.
                    II. All hills are rivers.
(A) All hills are rats
(B) No river is a rat
(C) Some rivers are rats
(D) No river is a hill
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [C] Some rivers are rats.

22. How many bones does a newborn human baby have?
(A) 211
(B) 411
(C) 350
(D) 206
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [C] 350.




23. Which country built the Bird's Nest Stadium for 2008 Summer Olympics?
(A) Australia
(B) Germany
(C) China
(D) Brazil
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [C] China.

24. which of the following colored light has the lowest frequency?
(A) Red
(B) Violet
(C) Green
(D) Blue
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [A] Red.

25. In 2015, which auto manufacturer manipulated emissions testing data leading to the resignation of its CEO Martin Winterkorn?
(A) Toyota
(B) General Motors
(C) Volkswagen
(D) Ford
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [C] Volkswagen.

26. A closed wooden rectangular box made of 1 cm thick wood has the following outer dimensions: length 22 cm, breadth 17 cm., and height 12 cm. It is filled to capacity with cement. What is the volume of the cement in the box?
(A) 4488 cu. cm
(B) 2880 cu. cm
(C) 1488 cu. cm
(D) 3000 cu. cm
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] 3000 cu. cm.

27. If the code for MOTHER is JRQKBU then what is the code for PRINCIPAL?
(A) MUFQZLMDI
(B) MRFKZFMXI
(C) MRFKZLMXI
(D) SULQFL SDO
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [A] MUFQZLMDI.




28. The only non-metal which is liquid at room temperature is -
(A) Chlorine
(B) Gallium
(C) Mercury
(D) Bromine
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] Bromine.

29. Maanch is a folk dance from -
(A) Assam
(B) Madhya Pradesh
(C) Haryana
(D) Kerala
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [B] Madhya Pradesh.

30. Which of the following insecticides' harmful effects came under media attention when health issues in Kerala were publicized?
(A) Thimet
(B) Monocil
(C) Endosulfan
(D) Lethal
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [C] Endosulfan.



0 Comments:

Post a Comment