Thursday, May 16, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

NTPC Railway Recruitment Board 2019 Exams Paper P5



41. Simplify: (- 4.6)x(- 4.6)÷(- 4.6 +0.6)
(A) -4.06
(B) 5.01
(C) -5.29
(D) -0.529
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] -5.29.

42. Indian currency notes are printed in which place?
(A) Nashik
(B) Agra
(C) New Delhi
(D) Bombay
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] Nashik.




43.


Correct Answer: [B] .

44. What is the number of Galilean moons of Jupiter discovered by Galileo Galilei in January 1610?
(A) 4
(B) 5
(C) 2
(D) 3
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] 4.

45. Mica is available abundantly in which state?
(A) Bihar
(B) Rajasthan
(C) West Bengal
(D) Madhya Pradesh
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] Bihar.

46. If X =24 and BE= 7, then RING
(A) 48
(B) 49
(C) 41
(D) 47
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] 48.

47. The product of two consecutive odd numbers is 399. Find the lower of them.
(A) 21
(B) 23
(C) 17
(D) 19
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] 19.




48. Between which stations does India's longest train run?
(A) Dibrugarh - Kanyakutnari
(B) Thiruvanathapuram —New Delhi
(C) Kanyakurnari Baramulla
(D) Dibmaarh Naliya
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] Dibrugarh - Kanyakutnari.

50. What is The Siberian ibex?
(A) Mountain Deer
(B) A Type of Horse
(C) Mountain Lions
(D) Large and heavily built goats
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] Large and heavily built goats.



0 Comments:

Post a Comment