Thursday, May 16, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

Mock Test For Railway Recruitment Board NTPC 2019 P6



51. The cost price of 25 chairs equals the selling price of 20 chairs. Find the profit %.
(A) 25%
(B) 12.5%
(C) 20%
(D) 33%
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] 25%.

52. A trader molts his goods at 20% above the cost price. If he allows a discount of 5% what is his final profit%?
(A) 15%
(B) 18%
(C) 12%
(D) 14%
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] 14%.

53. What is Swadeshi?
(A) A Charkha that is used to spin cotton wool.
(B) Country Flag that is made of Cotton
(C) Made in India, from materials that have also been produced in India
(D) Made in Foreign Lands from materials that are foreign
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] Made in India, from materials that have also been produced in India.

54. Which among the following happens in an oxidation reaction?
(A) Protons are gained
(B) Protons are lost
(C) Electrons are gained
(D) Electrons are lost
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] Electrons are lost.

55. Where is the Masai Mara National Reserve?
(A) Gabon
(B) Zambia
(C) Mali
(D) Kenya
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] Kenya.

56. Find the compound interest to the nearest rupee on Rs.7500 for 2 years 4 months at 12%p.a reckoned annually?
(A) 2097
(B) 2235
(C) 2784
(D) 2176
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] 2784.

For questions 57 to 59

Mock Test For Railway Recruitment Board NTPC 2019


57. The average marks obtained by the students in Geography and History are
(A) 68 and 68.75
(B) 68.75 and 68.5
(C) 68.75 and 68
(D) 70.5 and 69
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] 68 and 68.75.

58. Average marks obtained in Science is higher than that of Maths by
(A) 25
(B) 40
(C) 15
(D) 20
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [No Input] .
Explanation: Need Attention

59. Who has the highest total marks?
(A) Shilpa
(B) Sheela
(C) Shamita
(D) Smita
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] Shilpa.

60. If cos θ + sin θ = m. sec θ + cosec θ = n. what is m/n?
(A) sec θ cosec θ
(B) cot θ tan θ
(C) 1
(D) sin θ cos θ
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] sin θ cos θ.


0 Comments:

Post a Comment

WBCS Prelims and Mains App