Thursday, May 16, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

RRB NTPC Mock Test Paper For 2019 P2



11.

(A) 3/2
(B) 4/3
(C) 4
(D) -4
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] 4.

12. Which vitamin among the following is crucial for blood clotting
(A) Vitamin. A
(B) Vitamin E
(C) Vitamin B12
(D) Vitamin D
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] Vitamin B12.




13. If the mathematical operators, '+' and 'x' are interchanged, what will be the value of the equation
  9÷s+10-23x2

(A) -3
(B) -5
(C) 3
(D) 2
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [A] -3.

14. A wire is in the shape of a rectangle. Its length is 42.7 m and breadth is 21.8m. lithe same wire is re-bent in the shape of a square. what will be the measure of the side of the square?
(A) 11.35
(B) 22.70
(C) 16.125
(D) 32.25
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] 32.25.

15. According to the Swachh Bharat 2015 survey, which is the cleanest city in India?
(A) Ahmedabad
(B) Mysore
(C) Chennai
(D) Delhi
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [B] Mysore.

16. Which is the most peaceful country according to the 2015 Global Peace Index?
(A) Austria
(B) New Zealand
(C) Iceland
(D) Bhutan
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] Iceland.

17. Where did the Chipko movement begin?
(A) Arunachal Pradesh
(B) Mizoram
(C) Rajasthan
(D) Assam
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] Rajasthan.




18. Rearrange the jumbled letters to make a meaningful word and then select the one which is different.
(A) POPCER
(B) DLOG
(C) ORIN
(D) DADS
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [D] DADS.

Question: (19 and 20)



19. The ratio of kids who like only Mars to those who like all the three is
(A) 7/6
(B) 14/13
(C) 7/5
(D) 7/8
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [B] 14/13.

20. What is the difference between the kids who like Mercury and Jupiter?
(A) 10
(B) 12
(C) 6
(D) 8
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]
Correct Answer: [C] 6.







0 Comments:

Post a Comment