Thursday, May 16, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

RRB NTPC Exam Pattern with Previous Year Papers P3





21. How many people who like Mars like Jupiter also?
(A) 26
(B) 13
(C) 45
(D) 29
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [D] 29.

22. Name the capital of Uganda?
(A) Lusaka
(B) Bulenga
(C) Mogadishu
(D) Kampala
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [D] Kampala.




23. What is Madhubani art?
(A) A folk art practiced in Bihar
(B) The art of honey extraction
(C) The art of Storytelling
(D) The art of Gujarat
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [A] A folk art practiced in Bihar.

24. What is 'Planet Nine
(A) A planet where the 'Star Wars' series took place
(B) A large icy planet proposed in the outer Solar System
(C) A planet in the Cornet Galaxy
(D) A planet in Andromeda Galaxy
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [B] A large icy planet proposed in the outer Solar System.

25. Which is NOT an Operating System?
(A) DOS
(B) C++
(C) OS X
(D) Windows 7
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [B] C++.

26. What is the smallest number of 5 digits which is exactly divisible by 12, 24, 48, 60 and 967
(A) 10160
(B) 10080
(C) 10000
(D) 10024
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [B] 10080.

27. Find the cost in rupees for carpeting a room 65dm x 30dm at Rs.45 per sq.m
(A) 87.75
(B) 8775
(C) 877.50
(D) 87750
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [C] 877.50.




28. What is the most common treatment for bacterial infections in humans?
(A) Antibiotics
(B) Antigen
(C) Aspirin
(D) Antibodies
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [A] Antibiotics.

29. The ratio of ages of Jai and Joy is 5:2. The sum of their ages is 63. After 9 years what will be the ratio of their ages?
(A) 3:2
(B) 4:3
(C) 5:2
(D) 2:1
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [D] 2:1.

30. By selling 90 chocolates for Rs.160, a chocolate trader loses 20%. How many chocolates should he sell for Rs.96 to make a profit of 20%?
(A) 54
(B) 28
(C) 45
(D) 36
[RRB NTPC 3rd April 2016 Shift 1]

Correct Answer: [D] 36.



0 Comments:

Post a Comment