Sunday, May 12, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

RRB NTPC Exams 2016 Paper with Solutions P10



91. The average of first 20 multiples of 12 is:
(A) 126
(B) 130
(C) 124
(D) 120
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [A] 126.

92. What is the median of the following list of numbers: 55, 53, 56, 59, 61, 69, and 31?
(A) 59
(B) 61
(C) 55
(D) 56
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] 56.

93. The sum of digits of a two-digit number is 9. When the digits are reversed, the number decreases by 45. Find the changed number.
(A) 63
(B) 27
(C) 45
(D) 72
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [B] 27.

94. If MENTOR = NVNIGLI then PROFESSOR =
(A) KSLGVTHNII
(B) KIL GFHEIL I
(C) QSPGFTTPS
(D) KILUVHFILI
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] KILUVHFILI.

95. The national song of India was composed by -
(A) Pydimarri Venkata Subba Rao
(B) Pingali Venkayya
(C) Rabindranath Tagore
(D) Bankim Chandra Chatterjee
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] Bankim Chandra Chatterjee.

96. Which of the following is NOT an effect of Noise Pollution?
(A) Hypertension
(B) Ozone Depletion
(C) Death of Animals
(D) Tinnitus
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [B] Ozone Depletion.

97. The upstream speed of the boat is 40 km hr and the speed of the boat in still water is 55 km/hr. What is the downstream speed of the boat?
(A) 60 km/hr
(B) 65 km/hr
(C) 75 km/hr
(D) 70 km/hr
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] 70 km/hr.

98. Choose the pair which is related in the same way as the words in the first pair from the given choices. TENNIS : COURT :: BOXING :
(A) PITCH
(B) GROUND
(C) STADIUM
(D) RING
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] RING.

99. Six years ago. the ratio of the ages of the two persons P and Q was 3:2. Four years hence the ratio of their ages will be 8:7. What is P's age?
(A) 14 years
(B) 8 years
(C) 10 years
(D) 12 years
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] 12 years.

100. Which of the following popular tourist destinations of India were built in 1911 to commemorate the visit of King George V and Queen Mary?
(A) The Prince of Wales Museum
(B) Victoria Terminus
(C) India Gate
(D) Gateway of India
[RRB NTPC 02-04-2016 2nd Shift]

Correct Answer: [D] Gateway of India.


0 Comments:

Post a Comment

WBCS Prelims and Mains App