Wednesday, May 29, 2019

WBCS Polity and Constitution MCQs Prelims and Mains

Indian Geography General Knowledge MCQ with Answers P16



151. East Kolkata Wetlands were designated a "Wetlands of International Importance" under the Ramsar Convention in the year?
(A) 1995
(B) 2002
(C) 1972
(D) 1986.
[WBCS Main 2014]

Correct Answer: [B] 2002.

152. Which of the following time, the highest temperature is found in the Earth?
(A) 1 P.M
(B) 12.30 P.M
(C) 12 NOON
(D) 2 P.M.
[WBCS Main 2015]

Correct Answer: [D] 2 P.M.

153. In which state silent valley is located?
(A) Kerala
(B) Rajasthan
(C) Tamil Nadu
(D) Assam.
[WBCS Main 2016]

Correct Answer: [A] Kerala.

154. For which one of the following is Satara well known
(A) Hydro-electric plant
(B) Nuclear Power plant
(C) Thermal Power plant
(D) Wind Energy, plant.
[WBCS Main 2015]

Correct Answer: [C] Thermal Power plant.

155. The oldest atomic power station is
(A) Narora
(B) Kota
(C) Kalpakkam
(D) Tarapur.
[WBCS Main 2016]

Correct Answer: [D] Tarapur.

156. The Little Rann of Kutch is the only home of the
(A) Flamingo
(B) Indian Wild Ass
(C) Great Indian Bustard
(D) Blackbuck.
[WBCS Main 2014]

Correct Answer: [B] Indian Wild Ass.

157. The city which is called Cottonopolis of India:
(A) Mumbai
(B) Coimbatore
(C) Kanpur
(D) Ahmedabad.
[WBCS Main 2016]

Correct Answer: [A] Mumbai.

158. The World's highest ground-based Telescopic Observatory is located in
(A) Nepal
(B) USA
(C) Columbia
(D) India.
[WBCS Main 2015]

Correct Answer: [B] USA.

159. In which state the highest waterfall is located in India?
(A) Tamil Nadu
(B) Kerala
(C) Karnataka
(D) Assam.
[WBCS Main 2016]

Correct Answer: [C] Karnataka.

160. River Tista is a tributary of which river system?
(A) Yamuna
(B) Mahanadi
(C) Ganga
(D) Brahmaputra.
[WBCS Main 2016]

Correct Answer: [D] Brahmaputra.



0 Comments:

Post a Comment